top of page

Technical Advice

Public·8 members

Ubiti Pticu Rugalicu Knjiga.pdf


Ubiti Pticu Rugalicu Knjiga.pdf
Ubiti pticu rugalicu (To Kill a Mockingbird) je klasik američke književnosti, koji je napisala Harper Lee i objavila 1960. godine. Roman je osvojio Pulitzerovu nagradu 1961. godine i bio je inspiracija za istoimeni film iz 1962. godine, koji je takođe dobio nekoliko Oskara. Ubiti pticu rugalicu je priča o odrastanju, rasizmu, pravdi i moralu u malom gradu u Alabami tokom Velike depresije. Glavni likovi su šestogodišnja Scout Finch, njen stariji brat Jem i njihov otac Atticus, koji je advokat i branilac crnog čoveka optuženog za silovanje bele žene.


Knjiga je prevedena na više od 40 jezika i prodala se u preko 40 miliona primeraka širom sveta. U Srbiji je prvi put objavljena 1963. godine pod naslovom Ubistvo jedne ptice pevačice, a kasnije i pod naslovom Ubiti pticu rugalicu. U Hrvatskoj je prvi put objavljena 1964. godine pod naslovom Ubiti pticu rugalicu, a kasnije i pod naslovom Ubiti pticu pjevicu.
Ubiti Pticu Rugalicu Knjiga.pdf


Download: https://blltly.com/2w3sRiAko želite da pročitate ovaj roman u elektronskom formatu, možete ga preuzeti sa nekih od sledećih linkova:  • [Harper Lee - Ubiti Pticu Rugalicu - [PDF Document]]  • [Harper Lee Ubiti Pticu Rugalicu - [PDF Document]]  • [Preveo Marko Mladenović - Delfi knjižare]
Napomena: Pre nego što preuzmete knjigu, proverite da li imate odgovarajući program za čitanje PDF fajlova na vašem uređaju. Takođe, budite svesni da neki od ovih linkova mogu biti nelegalni ili nebezbedni, pa ih koristite na sopstveni rizik.


  • About

    Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

    Group Page: Groups_SingleGroup
    bottom of page